Keukenpraatjes: Lekkere cadeautjes

17.12.2021

Een feestelijke editie van Keukenpraatjes door Velt over zelfgemaakte cadeautjes. 


Met de feestdagen op komst, worden velen overvallen door cadeautjesstress. Want wat geef je dit jaar nu weer aan de bomma en het neefje? En hoe trotseer je die winkelstraten in coronatijden? En hoe kies je iets dat leuk én duurzaam is. Zoek niet langer! De oplossing vind je in deze feestelijke aflevering van Keukenpraatjes. Samen met chef Leentje maak je een pot hartverwarmende kerstgranola, een doosje magische kerstballen, een portie vurig rode chutney en een zakje toverkruiden! De receptjes vind je volgende week op de website. Zo doe je zaterdag gewoon mee. Lekker, gezellig en 100% stressvrij! Het wordt een warme winter! 

Locatie


,

Datum/tijdstip

Zaterdag 17 december

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.