Kiemkracht festival 2024

07 - 09.03.2024
In categorie

ZAK VAN 7 TOT 9 MAART AF NAAR DE VOORUIT VOOR KIEMKRACHT - FOOD FUTURES FESTIVAL, HÉT VLAAMSE FESTIVAL VOOR AGRO-ECOLOGIE! OF JE NU KENNIS WIL MAKEN MET DEZE BREDE BEWEGING, WIL VERDIEPEN OF VERBREDEN OF ZELF WIL MEEWERKEN AAN EEN EERLIJK VOEDSELSYSTEEM: IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM OP DEZE TOT DE BOORD GEVULDE DRIEDAAGSE.


Kiemkracht had al verschillende vormen, van een voedselmarkt over een reeks webinars tot een superdiverse dag vol lezingen en boerderijbezoeken. In 2023 trokken we samen met denktank Oikos naar Kortrijk, in 2024 strijken we neer in De Vooruit in Gent. VIERNULVIER, de organisatie achter De Vooruit, zag wel wat in de combo van het sociale denkwerk van Oikos in combinatie met onze agro-ecologische insteek. Dus lanceren we dit jaar samen Kiemkracht - Food Futures Festival.

Het thema is en blijft ons voedsel en de sociale en ecologische aspecten die daarbij komen kijken. Op een speelse, toegankelijke manier laten we je kritisch nadenken over landbouw, klimaat en meer. Daarbij prikkelen we de verbeelding en nodigen denkers en doeners uit. Boeren en kunstenaars. Wetenschappers en koks. Filmmakers en activisten. En jou natuurlijk!

Wees welkom in De Vooruit - maar ook op locatie bij boeren, producenten en horecazaken. Met 1 ticket neem je een hele dag deel aan de activiteiten van jouw keuze. Let wel op, de plaatsen van sommige activiteiten zijn beperkt, dus koop tijdig je ticket en duid je keuze aan.

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA!

 

Locatie

De Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Datum/tijdstip

7 maart 2024 tot 9 maart 2024

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.