Korte Keten markt bij Rawijs in Lochristi

14.05.2023

Tijdens de week van de korte keten pakken we uit met een lokale markt op zondag 14 mei van 14u tot 18u. Je vindt er een waaier aan lokale producten.


Op de korte keten-markt in onze serre maak je kennis met duurzame producenten en makers uit de buurt. Er is een divers aanbod: van chocolade tot houten keukenspullen, van granola tot keramiek. Je kan ook een rondleiding krijgen op onze zelfoogstboerderij. Er is ook kinderanimatie. Geniet na met een biertje of koffie met taart!

"When you support al local business, you are supporting a dream." Een eerlijke prijs voor de boer of lokale ondernemer, verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer of maker. Zonder veel kilometers of verpakkingsafval. Dat is korte keten!

Voor de laatste update van onze standhouders: rawijs.be/nieuws

Locatie

Rawijs
Koning Albertlaan 101, 9080 Lochristi

Datum/tijdstip

Zondag 14 mei van 14u tot 18u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.