Lammetjesdag bij Bioboerderij De Zwaluw

02.04.2023

Kom langs en maak kennis met meer dan 500 boerderijbewoners. Wij tonen je graag hoe we verantwoord voedsel kweken met liefde voor de omgeving, de dieren en de mensen om ons heen. Onze pasgeboren lammetjes moet je zeker zien. Ze toveren zo een glimlach op jouw gezicht. Je kan er proeven van lokaal lekkers.


Doorlopend programma:

  • Vrij bezoek op Bioboerderij De Zwaluw
  • Demonstratie schapen scheren
  • Spelen op de boerderij
  • Demonstratie van wol tot draad
  • Maak kennis met de herders van De Grazer vzw
  • Bezoek mogelijk bij onze buren: CSA Groentegem
  • Op de foto met onze Special Guest…

Locatie

Bioboerderij De Zwaluw
Verbindingsweg 66, 9920 Lievegem

Datum/tijdstip

Zondag 2 april van 10u tot 16u

Prijs

gratis
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.