Lammetjesdag bij De Zwaluw in Lovendegem

07.04.2024
In categorie

Een leuke familie-uitstap op de boerderij! Loop vrij rond op de boerderij en maak kennis met meer dan 500 boerderijdieren. Daarnaast kan je ontdekken hoe schapen geschoren worden en hoe er van schapenwol draad gemaakt wordt. De kleintjes kunnen zich uitleven op de strobalen. En wie weet… misschien maak je wel de bevalling mee van een schaap of koe! 


Je kan smullen van een ijsje of een lekkere hamburger, allemaal huisbereid! Ook onze hoevewinkel is open. Rondleidingen op het veld bij onze buren van CSA Groentegem om 11u en 14u. 

De lammetjes dag is een initiatief van De Zwaluw Bioboerderij in samenwerking met vzw De Grazer en CSA Groentegem.


Locatie

Bioboerderij De Zwaluw
Verbindingsweg 66, 9920 Lovendegem

Datum/tijdstip

Zondag 7 april 10u tot 16u 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.