Lokaal boeren voor nieuwsgierige burgers

01.04.2023

Wat vraagt het vandaag van boeren om lokaal gezond voedsel te produceren aan een eerlijke prijs? Wat zijn de uitdagingen en vraagstukken waar boeren dagelijks hun weg in moeten zoeken? En hoe kunnen we hen hier samen in ondersteunen? Ben jij hier benieuwd naar en woon je in Antwerpen of errond? Dan is dit lokaal boerentraject misschien iets voor jou.


In een traject verspreid over zes zaterdagen, van 1 april tot 18 november ga je samen met andere geïnteresseerden het veld op bij de boeren in jouw buurt. Je krijgt inzicht in verschillende landbouwthema’s en de kracht van agro-ecologie. Je leert bij over mogelijkheden, noden en uitdagingen van boeren uit de streek. Via gesprek, ervaring en uitwisseling leer je andere gemotiveerden uit je buurt kennen, ontdek je je eigen rol en de mogelijkheden om vanuit een warm netwerk mee te schrijven aan een groeiend agro-ecologisch verhaal.

Locatie

Antwerpen
,

Datum/tijdstip

zaterdag 01/04/2023 tot en met zaterdag 18/11/2023

Prijs

300 euro

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.