Maak van biologische landbouw je beroep - 13 juni 2022

13.06.2022
In categorie

Denk je ook na over een professionele toekomst in de biolandbouw? De komende maanden kan je deelnemen aan een info-avond in Gent of Leuven om meer te weten te komen over het leertraject van Landwijzer. 


Het leertraject biologische en biodynamische landbouw van Landwijzer bereidt je in theorie en praktijk voor op je eigen professionele toekomst in de biologische en biodynamische landbouw. In het voorjaar kan je deelnemen aan verschillende info-avonden in Gent & Leuven. Je maakt er kennis met het leertraject, de leertrajectbegeleider, je mogelijke toekomstige medecursisten en er is ruim de tijd om antwoord te krijgen op je vragen. 

Je kan je inschrijven voor volgende info-avonden:

• Maandag 13/06/22 - Leuven
• Donderdag 23/06/2022 - Gent

Locatie

Abdij van Park
Abdij van Park 7, 3001 Leuven

Datum/tijdstip

Maandag 13 juni 2022

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.