Meewerkdag bij CSA Rawijs in Lochristi

30.09.2023
In categorie

Op deze meewerkdag steek je de handen uit de mouwen en maak je van dichtbij kennis met de boeren en hun verhaal.


Tien jaar geleden beslisten azaleakwekers Linda en Alex om de boel om te gooien. In hun serres werden al te veel pesticiden en kunstmest gebruikt, dit kon anders! Dankzij de inbreng van honderd coöperanten en startende boeren Barbara en Thomas zijn de kassen en omringende percelen nu gevuld met een heerlijk gezond en divers aanbod aan groenten.

Inschrijven via https://avansa-regiogent.be/.../de-landbouwbrigades-bij...

In samenwerking met Avansa Gent

Locatie

Rawijs
Koning-Albertlaan 101, 9080 Lochristi

Datum/tijdstip

Zaterdag 30 september van 9u00 tot 17u00

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.