Meewerkdag bij Kleibeek (St-Pauwels)

27.05.2023
In categorie

Nieuwsgierig naar wat er reilt en zeilt op het bio boerenerf? Steek mee de handen uit de mouwen tijdens deze meewerkdag op 27 mei van 10:00 tot 16:00 en ervaar aan de lijve hoe een dagje boeren voelt.


Tine en Dirk kweken in hun grote serre en op hun buitenveld een arsenaal aan biogroenten en -fruit. Het diverse aanbod gaat van blad- over wortel- naar vruchtgewassen. Zowel gekende soorten als eerder onbekende groenten kweken ze liefdevol op. Tine experimenteert met permacultuur waar mogelijk. Alle producten worden verkocht in de eigen winkel of via pakketten. Een dagje meedraaien met deze energieke boerin? Tine ontvangt je met open armen.

Inschrijven is noodzakelijk, en kan via deze link

Activiteit in samenwerking met Avansa Waas-en-Dender

Locatie

Kleibeek
Potterstraat 30, 9170 Sint-Pauwels

Datum/tijdstip

Zaterdag 27 mei van 10u tot 16u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.