Meewerkdag bij Pomona (Melsele)

10.06.2023
In categorie

Nieuwsgierig naar wat er reilt en zeilt op het bio boerenerf? Steek mee de handen uit de mouwen tijdens deze meewerkdag op 10 juni van 10:00 tot 16:00 en ervaar aan den lijve hoe een dagje boeren voelt.


Bij het coöperatief boslandbouwbedrijf willen Wase consumenten samen met boeren zorgen voor hun eigen lokale, gezonde en duurzame voeding. Zo kennen de coöperanten de voeding én elkaar. Boerin Stephanie neemt ons mee het veld op, of moeten we zeggen, het bos in? Ontdek op deze meewerkdag waarom het loont om voedsel tussen de bomen te kweken.

Inschrijven is noodzakelijk, en kan via deze link

Activiteit in samenwerking met Avansa Waas-en-DenderJe commentaren

Locatie

Pomona
Kalishoekstraat 93, 9120 Melsele

Datum/tijdstip

Zaterdag 10 juni van 10u tot 16u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.