Onder Het Maaiveld: food & film

31.03.2023
In categorie

Op 31 maart vertoont Grondstof Onder Het Maaiveld, de nieuwste film van de makers van De Nieuwe Wildernis. Onder Het Maaiveld zoomt in op de wonderlijke wereld ondergronds vol wormen, mollen en kevers. In één schep grond zitten meer micro-organismen dan er mensen zijn op aarde. Hoe kunnen we ons weer verbinden met die minuscule schepsels die voor ons voedsel en ecosysteem zorgen?


Grondstof is een driemaandelijks film- en discussieprogramma ism RICO, Grof en The Food Hub over kleine wezens en grote verbanden binnen onze voedselketen. We brengen boeren, beesten en buitenlui in beeld en gaan met hen in gesprek over de toekomst van onze landbouw.

TIMING
18u00 Boskeuken
20u00 Filmvertoning + nagesprek

TICKETS
film: 7,50,-
boskeuken: 12,50,-
film + eten: 20,-

Wil je zeker zijn van een plekje voor de film en/of Boskeuken?
Reservatie film: per email: info@ricolab.be
of hardcopy tickets te koop in RICO (Cogelsplein 26, 2100 Deurne) aan 7,5€ cash
Reservatie Boskeuken: info@ricolab.be of waai de avond zelf binnen in HetBos vanaf 18u, zo lang de bordjes strekken.. > terplekke te betalen aan 12,5€ (cash of payconiq).

Locatie

Het Bos
Ankerrui 5 - 7, 2000 Antwerpen

Datum/tijdstip

31 maart 2023

Prijs

Film: € 7,50 Food: € 12,50
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.