Open lesdag: Leertraject biologische en biodynamische landbouw

19.05.2017
In categorie

Maak samen met andere kandidaten én huidige cursisten kennis met het Leertraject Biologische en Biodynamische landbouw van Landwijzer. Deze kennismaking is bedoeld voor geïnteresseerde kandidaten voor de opleiding.


Je kan gratis deelnemen aan deze namiddag die doorgaat op het bio-tuinbouwbedrijf ‘Akelei’ in de regio Mechelen.

Op deze open dag bieden we je:

- een blik op de concrete invulling van de opleiding

- getuigenissen van cursisten

- kennismaking met tuinbouwbedrijf Akelei

- rondgang op het bedrijf

Aanmelden is noodzakelijk:

- via de website

- telefonisch: 09 391 45 57

Vermeld duidelijk met hoeveel personen je komt. Na aanmelding ontvang je de laatste info via e-mail.

Van harte welkom!

Locatie

Akelei
Haachtsebaan 2, 2223 Schriek

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.