Opendeurdag bij Het Blokhuis in Berbroek

14.05.2023

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de biologische zelfoogsttuin van CSA-hoeve het Blokhuis in Herk-de-Stad! Met rondleidinging, heerlijke hapjes en kans op tien weken gratis biogroenten van het veld!


De boeren zaaien en onderhouden de planten en de deelnemers komen zelf hun groenten, fruit en snijbloemen oogsten of kiezen ervoor een wekelijks pakket af te halen. Wie interesse heeft kan die dag ook inschrijven als nieuwe oogstdeelnemer bij onze zelfoogsttuin.


Het grootste deel van het 4 ha grote terrein is bestemd voor de groenten. Van de courante soorten tot de vergeten groenten: er worden het jaar rond een 100-tal soorten groenten geteeld plus 25 tuinkruiden.


Tussen de groentebedden staan de snijbloemen die het veld en later de huiskamers opfleuren. Hun stuifmeel trekt ook natuurlijke plaag-bestrijders en bestuivers aan. Verderop staan het insectenhotel en de bijenhal voor de honingbijen. Die doen in het voorjaar hun best om ook de struiken en bomen in de fruittuin te bevruchten. Hier staan 17 soorten fruit die van april tot oktober kunnen geplukt worden.


In de weides rond de zelfoogsttuin lopen onze Angus en Salers koeien. Elke maand zijn hiervan lekkere vlees-pakketten te krijgen. En de scharrelende kippen voorzien ons elke dag van kakelverse eitjes.


Er zullen elk half uur rondleidingen worden gegeven en u kan genieten van een hapje en een drankje, gemaakt door Hans en Tine van restaurant De Levensboom in Hasselt. Breng gerust geïnteresseerde familie en vrienden mee. Welkom in onze tuin van Eden!

Locatie

Hoeve Het Blokhuis
Herkantstraat tegenover nr 31, 3540 Berbroek (Herk-De-Stad)

Datum/tijdstip

Zondag 14 mei van 14u tot 17u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.