Opendeurdag bij Humus in Zulte

21.05.2023

Marc en Bénédicte van de bioboerderij Humus geven een rondleiding met een heldere uitleg over bodem, kwalitatieve compostering, agro-ecologie, teelt en verwerking van oude granen, zaden en peulvruchten (oerspelt, linzen, gierst, quinoa en St. Jansrogge).Bezoek hoevewinkel en gerestaureerde houtgestookte ovenvuur.


Tuinterras met o.m. gebak en fruitsap van eigen geteelde granen en fruit.

Voor meer info : bel naar T 0472 97 02 77 of contacteer info@bio-compost.be

PS : Je kan een staal van je bodem of compost meebrengen voor een visuele diagnose.
Graaf een bodemput van 30 op 30 cm en 30 cm diep.
Neem dan met behulp van een lange spade een bodemsteek tot 30 cm diep en 10 cm dik

Locatie

Humus
Zaubeekstraat 227, 9870 Zulte

Datum/tijdstip

Zondag 21 mei van 10u tot 18u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.