Opendeurdag bij 't Uilenbos in Moerbeke

20.05.2023
In categorie

Op 't Uilenbos telen we bio groente en kleinfruit voor verkoop in onze hoevewinkel en via groente- en fruitmanden; aardbeien en bessen kan je er zelf plukken.


Boer Mich geeft rondleidingen (start om 10u, 14u, 16u) langs serres, akker, boomgaard en zelfplukbessentuin. Je kan bij hem met al je vragen over bioteelt terecht.

Bé geeft uitleg over het zorgaanbod op de boerderij: Groene zorg vzw en dagbesteding in het Groen Atelier.
Aan de stand 'wilgenvlechten' kan je meevlechten aan een border van wilgeteen.

Zorgzaam zijn we niet alleen voor de bodem en de natuur. Philippe Gits leert in een gratis workshop (van 11u tot 12u) hoe je door yoga te beoefenen zorg kan dragen voor jezelf. https://www.yogaschool.be/open...

Davy van de 'Eetbare bostuin' https://www.bostuin.com/ is de hele dag present met een mooi aanbod eetbare vaste planten en geeft je graag advies over standplaats en bodem.

Vanaf 13u kan je met herder en schapen wandelen van naar het voedselbos waar Natuurdagwerking Braam van Fiola vzw zijn 5-jarige werking viert met tal van kinderaktiviteiten. (15' wandelen)

Doorlopend is de hoevewinkel open met proevertjes.
Een hapje, drankje, ijsje kan je bestellen in de kantine en op het terras, waar je ook je eigen picknick kan nuttigen. Er is een speelweide en volksspelen, petanque, kubb...

't Uilenbos ligt aan een mooie fietsroute (oude spoorweg) van Lokeren naar Moerbeke. (fietsknooppunt 80)
Kom je met de auto, gelieve de auto te parkeren aan de Stedelijke Basisschool Eksaarde, Dam 67, Eksaarde of op het plein achter de sporthal, oprit Muylaertstraat 17, Eksaarde.
Het aantal parkeerplaatsen aan de hoevewinkel is beperkt.

Locatie

't Uilenbos
Eksaardsedam 40 , 9180 Moerbeke-Waas

Datum/tijdstip

Zaterdag 20 mei van 10u tot 18u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.