Openvelddag CSA-bedrijven

15.09.2019

In de namiddag van 15 september 2019 openen heel wat CSA-bedrijven hun poorten, hekjes en staldeuren voor je.


Wil je graag meer te weten komen over waar CSA precies voor staat? Hou je van lokale biolandbouw en leer je graag de persoon kennen achter de boerderij? Hou dan zeker deze namiddag vrij! De CSA-bioboeren vertellen jullie maar al te graag wat ze biologisch telen of kweken en hoe je kan deelnemen. 

Deelnemende CSA-bedrijven: 

Meer info over het programma volgt via Facebook.

* bio in omschakeling of nog niet biologisch gecertificeerd

Locatie

Verschillende CSA-boerderijen
,

Datum/tijdstip

Zondag 15 september 2019 van 13 tot 17 uur.

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.