Open veld: pioenendag bij Bloom - 25/05

25.05.2019

Iedereen is welkom op het veld bij biologische bloemenboerderij Bloom voor een open-pioenendag. Kom genieten van de kleuren op het veld!


Bij Bloom hebben we geen deuren. Maar de figuurlijke deuren gaan open op zaterdag 25 mei. Iedereen is welkom op het veld voor een open-pioenendag. Sinds 2016 worden honderden kleine pioensoorten aangeplant op het veld. Vanaf 2019 zullen we die ook te koop aanbieden om aan te planten in jullie tuin. 

Welke pioenen? 

Bloom kiest voor kleine en bijzondere soorten. De grote bekende Sarah Bernhardt pioenen staan er niet maar wel zeldzame of minder bekende soorten. Soms talrijk op het veld, bij anderen gaat het om slechts enkele exemplaren. Zo'n 500 vierkante meter van het veld werden gevuld met pioenen. Alle kleuren en vormen zijn vertegenwoordigd. 

Kom je graag genieten van de kleuren op het veld? Of wil je graag de bloemen in bloei zien om makkelijker een keuze te maken voor jouw tuin? Kom langs en wees welkom! 

Locatie

Bloom
Oostendesteenweg 127 , 8480 Ichtegem

Datum/tijdstip

Zaterdag 25 mei van 14 tot 20 uur. 

Prijs

gratis - inschrijven is niet nodig

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.