Pizzabak bij Oogsttafel in Wilrijk

13 - 14.05.2023
In categorie

Gerald en Sofie verwelkomen je op de Kinderboerderij van Wilrijk. Hun tent en veldkeuken staan er tussen de fruitbomen verscholen.Kom je op 13 of 14 mei proeven van de knapperige pizza’s met zelfgemaakt zuurdesemdeeg? Ze beleggen ze met de biologische groenten van Antwerpse boeren (via PAKT).


Het is Week van de Korte Keten, dus zetten ze graag hun lokale samenwerkingen in de kijker: voor of na het eten kan je een rondleiding volgen met boer Sjarel of dierenverzorger Glenn. Er staan ook een bloemenworkshop en een demo keramiek op het programma. En de kinderen? Die kunnen zich uitleven op de speeltuin en de schattigste dieren bewonderen.

Reserveren

Locatie

Kinderboerderij Wilrijk
Lievevrouwkesbosweg 20, 2610 Wilrijk

Datum/tijdstip

Zaterdag 13 mei van 12u tot 21u

Zondag 14 mei van 12u tot 21u

Prijs

€ 17
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.