Plantaardig koken volgens de seizoenen
In deze kooklessenreeks door Oost West Centrum leer je nieuwe kooktechnieken en vegan recepten met seizoensgroenten en fruit, volle granen en plantaardige eiwitbronnen. Lekker, gevarieerd, gezond.
Seizoenskoken heeft massa's voordelen: je wordt elke week verrast met nieuwe ingrediënten die net geoogst zijn, je bent beter gewapend tegen zowel de koude als de hitte en je eet geen twee keer helemaal dezelfde maaltijd.
In deze demo-kooklessenreeks ga ja elke maand aan de slag met seizoensgroenten: de eerste pompoenen in de herfst, allerlei wortelgroenten in de winter, fris lente-groen en zomerse overvloed.
We vullen onze oogst aan met volle granen en plantaardige eiwitbronnen (bonen, linzen, tempeh en seitan) en volgen ook met onze kooktechnieken de seizoenen: soepen en stoofpotjes in de herfst, ovenschotels in de winter, snellere kooktechnieken in de lente en slaatjes in de zomer.
Op het eind van de reeks heb je dus niet enkel een bundel vol recepten, maar ook massa's improvisatie-inspiratie en een voorraadkast waaruit je steeds kan putten om elke keer opnieuw een nieuwe verrassende maaltijd op tafel te toveren.
Locatie
Oost West Centrum AntwerpenVan Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen
Datum/tijdstip
zondag 30/04/2023 tot zondag 24/03/2024