Proevertjestocht bij Het Groentenhofke in Kontich

14.05.2023
In categorie

Proevertjestocht door de Zuidrand langs lokale streekproducenten en landbouwers. Je krijgt een blik achter de schermen van de producent en landbouwer, én je kan proeven van lokale Zuidrandproducten. Een fietsroute leidt je doorheen de Zuidrand en langs de deelnemende partners.


Bestel op voorhand een korte keten picknick met ambachtelijke lokale producten (LEF)
Kies tussen
1 proevertjesbon (honing, ijsje, pizza, boeketje bloemen) = €15,-
Picknick 2 personen inclusief 2 proevertjesbonnen = €60,-
Picknick 2 kinderen = €20,-

Start- en ophaalpunt is bij boer Bart in het Groentenhofke, Keizershoek 213 te Kontich waar je ter plaatse kunt genieten van een kleine boerenmarkt met LEF (lokaal, ecologisch, fair) producten. Randanimatie is voorzien. Er is mogelijkheid tot het steunen van enkele goede doelen. Leef je uit met leuke boerderijspelletjes en de opblaasbare bijenkorf!

Locatie

Het Groentenhofke
Keizershoek 213, 2550 Kontich

Datum/tijdstip

Zondag 14 mei van 10u tot 17u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.