Rawijs loopt tegen kanker

15.02.2020
In categorie

Rawijs organiseert een gezellige namiddag op de boerderij waar wandelaars, lopers en quizz-liefhebbers hun hart kunnen ophalen. De opbrengsten worden geïnvesteerd in hun deelname aan de 100 km-run ten voordele van Kom op tegen Kanker. Die gaat door op 22 maart. 


Rara?Wijs! gaat door op zaterdag 15 februari 2020 op de terreinen en door de serres van zelfpluktuin Rawijs. Het is een gezellige namiddag waar je kan gaan wandelen of lopen. Er wordt ook een quiz georganiseerd. 

Hoe meer rondjes je wandelt of loopt...: 

  • hoe meer je kan genieten van de live muziek om je aan te moedigen
  • hoe meer je zorgt voor je eigen fitheid en gezondheid
  • Hoe meer je kan genieten van de gezellige namiddag
  • hoe meer informatie je verzamelt om nadien de vragen in de quiz te beantwoorden.
  • hoe meer bonnetjes je verzamelt voor een lekkere consumptie.

De rondjes zijn ongeveer 1 km lang. Je kan maximaal 10 rondjes doen. 

Na het lopen kan je nog gezellig nagenieten met de muziek, een lekker drankje, warme soep en broodjes.

Wandelaars starten tussen 13 en 14 uur en kunnen doorwandelen tot ten laatste 18 uur. 

Lopers starten tussen 14.30 en 16 uur en kunnen doorlopen tot ten laatste 18 uur. 

Locatie

Rawijs
​Koning Albertlaan 101, 9080 Lochristi

Datum/tijdstip

Zaterdag 15 februari

Prijs

12 euro /voorinschrijving 10 euro

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.