Rondleiding bij Groentegeweld in Weelde

17.05.2023
In categorie

Welkom op Groentegeweld. We leiden je graag rond op ons veld: wat is bio-intensief telen, waarom kiezen we bewust voor kleinschalige landbouw en wat maakt onze groenten nu zo lekker?


Kom proeven en kijken. Overtuigd? Schrijf je dan in en word deelnemer van Groentegeweld! Oogst jij binnenkort zelf je groenten bij ons of ontvang je liever een wekelijks pakketje, het kan allemaal! Tot op ons veld... Oja: geen laarzen nodig: ons veld is eerder een tuin die er ook bij regenweer netjes bijligt ;)

Locatie

Dirk Hendrix
Weeldestraat 168, 2381 Weelde (Ravels)

Datum/tijdstip

Woensdag 17 mei van 13u tot 17u 

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.