Startmoment: zelfoogstboerderij CSA Bokkeslot

15.02.2020

Maak kennis met zelfoogstboerderij Bokkeslot. 


Als deelnemer oogst je zelf op het veld je groenten en/of kleinfruit. Hoe korter de weg naar je bord, hoe meer smaak en vitaminen in je groenten. Je ziet alles groeien en bloeien op het veld en eet met de seizoenen mee. Als deelnemer heb je een aandeel in het teeltseizoen en krijg je een stem op de ledenvergaderingen die op het begin en einde van het seizoen gehouden worden. Alle deelnemers samen zorgen ervoor dat de boer een jaar lang kan werken tegen een eerlijk loon en dat alle kosten gedekt zijn. Je kan er ook iets van leren. Hoe je groenten oogst of bewaart of hoe je de rijke oogst verwerkt in nieuwe gerechten. Dit alles gebeurt in een open en kindvriendelijke sfeer. Wie wil, kan af en toe helpen op het veld of draagt op een andere manier z’n steentje bij.


Zelfoogstboerderij Bokkeslot kiest voor biologische landbouw en gaat hierbij zorgzaam om met onze bodem en het milieu. We zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam, voor onze huidige leden, maar uiteraard ook voor de volgende generaties.

Je schrijft je in om een 1 jaar lang zelf, verse, biologisch geteelde groenten en fruit voor U en uw gezin te komen oogsten. Je betaalt uw jaarlijks aandeel voor de start van het nieuwe seizoen, of in drie schijven, de eerste drie maanden van het seizoen. Het seizoen start op 1 maart en eindigt op 28 februari.

Locatie

CSA Bokkeslot
Tapuitstraat 57 , 8540 Deerlijk

Datum/tijdstip

Zaterdag 15 februari 2020 van 10.00 tot 11.30 uur

Prijs

gratis

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.