Veldbezoek aan Het Blozend Tomaatje in Vosselaar

13.05.2023

Neem tijdens de Week van de Korte Keten een kijkje op natuurlijke zelfoogstboerderij Het Blozend Tomaatje waar landbouw en natuur elkaar omarmen. En proef van wat het veld je te bieden heeft.


ONTDEK meer over ons ruim assortiment aan seizoensgebonden groenten, kruiden, klein fruit en prachtige bloemen tijdens een gepassioneerde rondleiding. Hier doen we de dingen net wat anders. We zijn een natuurlijke boerderij. We telen volgens de principes van de permacultuur en werken dus samen mét de natuur in plaats van ertegen te strijden.

PROEF van onze verse thee, dips en zoet gebak met groenten van het veld. Lekker gek! En zoals steeds volledig plantaardig.

We houden het klein en gezellig. We ontvangen 2 groepen van maximum 15 personen. We starten om 12u30 of om 14u30. Graag even inschrijven per mail op info@hetblozendtomaatje.be

Locatie

Het Blozend Tomaatje
kruispunt Breemsedijk en Boskant, 2350 Vosselaar

Datum/tijdstip

Zaterdag 13 mei van 13u30 tot 16u30

Prijs

€ 10
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.