Vijfdaagse voedselboscursus met overnachting

15 - 19.05.2023

Tijdens deze vijfdaagse cursus maken we samen stap voor stap een voedselbosontwerp van een afgebakend deel van de boerderij. We vertrekken bij de essentie: systeemdenken, de permacultuurprincipes, ethiek. Daarna verdiepen we ons in bodem en plantenkennis, leer je patronen in een voedselbos herkennen, gaan we veel observeren en analyseren, om uiteindelijk een gezamelijk design te maken. Er is ruimte voor reflectie, eigen inbreng, aandacht voor je eigen project, en natuurlijk ook lekker tot rust komen in de sauna of bij het kampvuur.


We ontvangen jullie 5 dagen in het hart van onze boerderij Ons Logisch Voedsel, de schuur, die zal dienen als lesruimte, eetzaal voor ons `logisch voedsel` , ontspanningsruimte met haard en sauna en ontmoetingsplek met ons, onze medewerkers en community, en delen daarmee ook de ervaring van de dagelijkse werking van een rendabel bedrijf gebaseerd op permacultuur-ontwerp.
De accommodatie omvat kampeerplek (tent zelf mee te brengen), sanitaire voorzieningen. drie zelfbereide maaltijden per dag, zoveel mogelijk met ingrediënten van eigen veld en koffie en thee. De schuur is niet verwarmd, dus breng aangepaste kledij mee, afhankelijk van de weersvoorspellingen.

Locatie

Ons Logisch Voedsel
Peersdonkendreef 33, 2221 Booischot

Datum/tijdstip

15/05 tot en met 19/05, residentieel.

Prijs

€ 1050

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.