Voedselbosfeest bij 't Uilenbos in Moerbeke

20.05.2023

Natuurdagwerking Braam – Fiola vzw bestaat 5 jaar en dat vieren wij. In ons voedselbos houden we een feest voor jong en oud. Schaapherder Koen brengt jullie met zijn schapen van bioboerderij ’t Uilenbos naar ons voedselbos. Daar heten we jullie van harte welkom met een glaasje en ‘wilde’ proevertjes. Om 15 uur is er een rondleiding in ons voedselbos.


Op het programma voor de jongsten:


- Knuffelen met schapen
- Kindergrime
- Kruidenspeurtocht
- Zaadbommetjes maken
- Junglekoken

Daarnaast organiseren we in het bos een zaden- en plantenruilmarkt:

Biologisch geteelde planten, stekjes, zaden. Van wilde bloemen, groenten, kruiden en kleinfruit. Zorg ervoor dat jouw plantgoed en zaden gelabeld zijn. In ruil voor een zakje zaadjes/ plantje krijg je een ander naar keuze.

Op hetzelfde terrein kunnen jullie die dag ook terecht bij bioboerderij ’t Uilenbos voor tal van activiteiten. Dit allemaal in het kader van de ‘Week van de korte keten’.

Praktisch:

De oude spoorweg 77A brengt je met de fiets direct ter plaatse.

Parkeermogelijkheden auto:

- Stedelijke Basisschool Eksaarde, Dam 67, Eksaarde
- Plein achter de sporthal, oprit Muylaertstraat 17, Eksaarde

Locatie

​'t Uilenbos
Eksaardsedam 40, 9180 Moerbeke-Waas

Datum/tijdstip

Zaterdag 20 mei van 13u tot 18u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.