Warmste Week: Mustermarkt for Life

07.12.2019
In categorie

Stadsboerderij Kortrijk organiseert als actie voor De Warmste Week een overdekte markt ten voordele van De Landgenoten. 


Op 7 december organiseert Stadsboerderij Kortrijk vzw een overdekte markt waar je gratis een standje kunt uitbaten, dit van 14 tot 19 uur. Zelf houden zij de bar open, en de winst van die verkoop schenken ze aan De Landgenoten.

Wil je op de markt staan? Mail naar lokaalmarktheule@hotmail.com, beschrijf kort wie je bent, wat je wilt verkopen en voor welk goed doel. Na bevestiging maken we dan mee reclame voor jouw actie.

Locatie

Muster
Stijn Streuvelslaan 45 , 8501 Kortrijk - Heule

Datum/tijdstip

Zondag 7 december van 14 tot 19 uur 

Facebook evenement

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.