Wat als... ik bioboer word? Open Lesdag Landwijzer bij De Goedinge - geannuleerd

06.06.2020
In categorie

Op een Open Lesdag kan je een dag komen proeven van een toekomst voor jou als bioboer.


Landwijzer biedt het tweejarig 'Leertraject Biologische en Biodynamische landbouw'. Op deze open dag bieden ze jou een blik op de concrete invulling van de opleiding. 

Kom voorbereid naar de info-avond zodat je gerichte vragen kan stellen en al verder vooruit kan kijken (voorstage, …). Lees dus zeker vooraf de info op hun website.

Inschrijven voor de info-avond is noodzakelijk!

Locatie

Bioboerderij De Goedinge
Goedingenstraat 8, 9051 Afsnee (Gent)

Datum/tijdstip

Zaterdag 6 juni 2020  -  van 13.30 tot 17.30 uur. 

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.