Bio tijdens de Week van de korte keten 2022

14 - 22.05.2022
In categorie

Van 14 tot 22 mei 2022 kan je bij heel wat biologische boeren en boerinnen over heel Vlaanderen de 'Korte Keten' gaan ontdekken. 


Van rondleidingen op het veld, culinaire fietstochten en heerlijke ontbijten tot een heus feest op het veld, we zien weer vele mooie activiteiten op biologische boerderijen op de kaart staan tijdens Week van de Korte Keten. Hieronder vind je ons overzicht van de activiteiten op biobedrijven. Kijk op de agenda van de website 'Week van de Korte Keten' voor alle praktische informatie. 

Er zijn allerlei soorten verkooppunten die biologische groenten, fruit, zuivel en andere lokale producten verkopen: hoevewinkels en afhaalpunten, zelfoogstboerderijen, markten en lokale Voedselteams of Buurderijen. Keuze genoeg! Check de Biopunten voor alle biologische verkooppunten in je buurt. 

Zaterdag 14 tot en met zondag 15 mei

Maandag 16 mei tot en met donderdag 19 mei

Zarerdag 21 mei tot en met zondag 22 mei


Ontbreekt er nog een activiteit in ons overzicht? Geef het ons gerust door, dan vullen we dit aan. 

Locatie

Diverse locaties in Vlaanderen
,

Datum/tijdstip

Van zaterdag 14 mei tot zondag 22 mei 2022

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.