Wie WIJ zijn bij bioboer Maarten in Attenrode

24.09.2023
In categorie

wie WIJ zijn nodigt zeven professionele kunstenaars uit om de biologische boerderij van Maarten van Gool in Attenrode (België) te leren kennen en het boerenleven te volgen. Dit project wil een duurzame beweging in gang zetten waarbij de grenzen verkend worden tussen stad en platteland, voedsel en kunst, producent (maker) en consument (publiek).


Iedere kunstenaar werkt vanuit zijn of haar eigen achtergrond maar de ideeën zullen net zoals de groenten vanuit deze specifieke plek groeien. Maarten zal zijn kennis delen en inzicht geven in het werken op ’t veld gedurende vier seizoenen. Iedere kunstenaar zal zijn of haar eigen bijzondere parcours afleggen in dit project. Thema’s als verbinding, tijd en ritme staan hierbij centraal.

Elk seizoen wordt er een publicatie gepresenteerd tijdens de opendeurdagen waarin verschillende thema’s van het project uitgelicht worden en je kennis kan maken met de boerderij en de kunstenaars. Iedereen is welkom! Dorpsbewoners, klanten van de markt, de winkel en groentenpakketten, kunstprofessionals, liefhebbers, boeren en nieuwsgierige eters.

De opendeurdagen van wie WIJ zijn vinden van 15u-18u plaats in Langstraat 41 in Attenrode op:

25 juni 2023
24 september 2023
17 december 2023
17 maart 2024

Meer weten? Bezoek index.nadine.be/wie-wij-zijn/


Locatie

Maarten van Gool
Langstraat 41, 3384 Attenrode

Datum/tijdstip

Zondag 24 september van 15u-18u

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.