Workshop bloemen zaaien

21.03.2020
In categorie

Duizendblad trapt de lente van 2020 goed af met een workshop bloemen zaaien.


Lieve Adriaensens van zadenhuis Silene leert ons de kneepjes van het vak. We zaaien binnen en buiten, in potjes, zaaibakjes of meteen in de tuin. Je krijgt antwoorden op vragen als: 'wanneer kan ik best zaaien' of 'hoeveel water geef ik'? Verschillende materialen en technieken komen aan bod. 

DE WORKSHOP OMVAT

  • Een overzicht van de instructies op papier;
  • Je voorgezaaide plantjes en zaad om meteen thuis te zaaien;
  • Iets zoets en bloementhee à volonté.

Locatie

Duizendblad
Monnikstraat 4, 1740 Ternat

Datum/tijdstip

Zaterdag 21 maart 2020 van 10 tot 12.30 uur

Prijs

23 euro

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.