Zadenruilbeurs 'Reclaim The Seeds' Leuven

10.03.2018

Op zaterdag 10 maart 2018 (10 tot 17u) organiseert Velt opnieuw een grote zadenruilbeurs, in samenwerking met Reclaim The Seeds. 


Wij verwachten ongeveer 1000 deelnemers: particuliere tuiniers, verantwoordelijken van onze meer dan 100 plaatselijke afdelingen, specialisten op het gebied van zaadveredeling en -verkoop...

Het is een speciale editie. 
Eentje waar Velt vzw ook alle afdelingen, lesgevers, tuineigenaars… verwelkomt voor lezingen, ontmoetingen en workshops. Waar samentuiniers zich inhoudelijk versterken en samenkookgroepen inspiratie opdoen. Een breder publiek dan andere jaren, maar allen met dezelfde ideeën en interesses.

'Reclaim The Seeds' zadenruilbeurs biedt de mogelijkheid om speciale, diverse zaden en knollen aan te kopen. Doorgeefluik 'Zaden Voor Iedereen' zal deze keer een vrije ruiltafel organiseren om het ruilen te vergemakkelijken. Natuurlijk staat de Zadenwerkgroep erbij met Tomatentest 2018. Breng je teveel aan zadenmateriaal mee naar onze beurs en ruil het in voor ander materiaal, dat in overvloed op de tafels zal klaarstaan.

Deze beurs vindt plaats in het Provinciehuis van Vlaams-Brabant: Provincieplein 1, 3010 Leuven, België. Dit is vlak naast het station van Leuven.

Locatie

Provinciehuis van Vlaams-Brabant
Provincieplein 1, 3010 Leuven

Datum/tijdstip

zaterdag 10 maart 2018 (10 tot 17u) 

Prijs

Gratis

Facebook evenement

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.