Zelfpluk bij Vremdveld

01 - 30.06.2018
In categorie

Kom aardbeien, frambozen en bloemen plukken bij boerderij Vremdveld.


Afhankelijk van het weer kunnen de openingsdata variëren. Check dus steeds de website van het bedrijf voor de meest actuele informatie!

Vremdveld zit in het eerste jaar omschakeling naar bio. Tijdens deze omschakelperiode moet de boer alle bionormen volgen en staat hij ook al onder controle. Toch mag hij zijn producten nog niet als 'biologisch', zelfs niet als 'in omschakeling naar bio' op de markt brengen.

BioMijnNatuur neemt de activiteit van Vremdveld toch op, bij wijze van steun aan een boer die met bio start.

Locatie

Vremdveld
Broederlozestraat, 2531 Vremde (Boechout)

Datum/tijdstip

Zelfpluk gaat door tijdens de maand juni op de volgende dagen:
Woensdag 13 tot 17 uur; zondag 10 tot 16 uur

Prijs

Gratis toegang

Website

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.