24 september: ​Dag van de (Bio)Klant

10.09.2016
Cover Groentegids

Wie op zaterdag 24 september iets koopt in een van de deelnemende biowinkels, wordt getrakteerd op een leuke bio-attentie: de Bijzondere groentegids, een handig boekje vol weetjes en lekkere recepten met biogroenten.


Op 24 september 2016 is het weer de Dag van de Klant, een actie van Unizo. Dan zetten heel wat zelfstandigen hun klanten letterlijk of figuurlijk in de bloemetjes. Ook heel wat biowinkels nemen deel aan dit feest!

Bijzondere Groentegids

Met de Bijzondere Groentegids (uitgave van Velt) krijg je een handig boekje cadeau om in de keuken aan de slag te gaan met biogroenten (*).

Je vindt er de lekkerste recepten voor de bekende én de minder bekende biologische groenten uit onze streken. Laat je verleiden door de verrassende aroma's waarmee tegenwoordig zelfs topchefs koketteren. De normale verkoopprijs van dit boekje is € 5,50.

Sluitstuk biocampagne

Op deze editie van de Dag van de Klant zetten de biowinkels niet voor niets de biologische groenten in de kijker. Hiermee sluiten de winkels ook de biocampagneweek af waarin je volop kennis kan maken met diverse biologische groenten en hoe ze geproduceerd worden.

(*) Zolang de voorraad strekt; één per persoon bij een aankoop (sommige deelnemende winkels bieden een ander attentie aan, zie onder).

Deelnemende winkels

Ontdek hier de deelnemende winkels (gerangschikt volgens postcode):

Deze winkels hebben een eigen actie op de Dag van de Klant (vraag ernaar in de winkel):

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.