Biobakkerij De Trog krijgt award voor innovatie
Biobakkerij De Trog uit Ieper ontving de Factory of the Future Award voor toekomstgerichte productiebedrijven. De prijs werd uitgereikt door FEVIA Vlaanderen en Flanders’ FOOD.
Volgens de jury illustreert De Trog hoe Vlaamse voedingsbedrijven kwaliteit en groei mooi samen kunnen. De ambachtelijke biobakkerij werkte investeerde de voorbije jaren onder meer in robotica en zelf-ontwikkelde smart glasses met augmented reality. Onder andere met deze innovaties slaagde het bedrijf erin om jaarlijks 25% te groeien, zonder aan kwaliteit in te boeten.
De biologische broden van De Trog vind je in de supermarkt, de biowinkel en in horecazaken. De bakkerij is de afgelopen jaren sterk gegroeid tot een groot bedrijf met 15 miljoen jaarlijkse omzet.. Ze realiseerde in 2015 een omzet van 15 miljoen euro. Ook het aantal personeelsleden verdubbelde tijdens die periode.
Om die stap naar grootschaligheid, productflexibiliteit en korte time-to-market van nieuwe producten te kunnen maken, investeert het bedrijf in innovatie en automatisering. Zo maakt het bedrijf gebruik van eigen intern ontwikkelde software, orderpicking met smart glasses en augmented reality en andere roboticatoepassingen. Ondertussen blijft de kern bewaard: een ambachtelijk en traag kneed-, rijs- en bakproces, met hoogkwalitatieve, biologische ingrediënten.
Naast technologische innovatie investeert Biobakkerij De Trog ook in zijn medewerkers. Zo voorzien ze regelmatig opleidingen en kennen medewerkers verschillende soorten taken. De jury beoordeelt dat het bedrijf met deze veelzijdige en ambitieuze aanpak klaar is voor de uitdaging van wat zij de 'vierde industriële revolutie' noemen.
Bron: FEVIA