Bioboeren openen samen winkel in Brugge

02.08.2016
Boer Bas Groenten 2
In categorie

Vorige week opende in Brugge Boer Bas, een nieuw winkelconcept dat gedragen wordt door een aantal biologische boeren. Afgelopen zondag werd de winkel officieel ingehuldigd.


Het motto van Boer Bas is "winkel der boeren". Het plan om met een aantal biologische producenten samen een winkelhal te openen, ontstond nadat bleek dat mensen graag meer rechtstreekse afzet zouden hebben, zonder daarvoor meteen een eigen hoevewinkel te moeten opstarten.

Bijzonder is dat de winkel wordt uitgebaat door de boeren zelf. Elke boer bepaalt zijn prijs en regelt zijn eigen logistiek. Het aanbod bestaat uit biologische seizoensproducten, maar er zijn ook zuiderse bioproducten uit Italië, Frankrijk en Spanje die in ons klimaat niet geteeld kunnen worden.

Boer Bas verenigt 7 groenteboeren, 5 fruittelers, 3 zuivelboerderijen, 1 bloemenboerin, 1 imker, 1 molenaar, 1 hopboer/brouwer, 1 Italiaanse rijstteler, 1 Spaanse olijvenboer, 1 kruidenboerderij, 1 Franse wijnboer, 1 noordzeevisser, 2 paddenstoelentelers en 1 kippenboer.

Boer Bas

  • Blankenbergse steenweg 6, Brugge
  • Openingsuren: di–vr: 16u tot 19u, za: 10u tot 16u
  • Meer informatie op www.boerbas.be.
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.