Win het boek 'Wolvenkinderen' over buiten koken en spelen

10.12.2018
Wolvenkinderen Foto 2
Foto: Baarbeekhoeve
In categorie

Bioboerderij Baarbeekhoeve brengt een boek uit dat inspiratie biedt voor buiten koken, avonturen en veel meer. Kinderen spelen steeds minder buiten, en nochtans bewijst onderzoek dat meer tijd in openlucht doorbrengen alleen maar positieve effecten heeft. 


Eten en natuur

Wolvenkinderen is het eerste boek in eigen beheer van Roosje Koninckx. Zij is mama van drie dochters en de mede-bezielster van bioboerderij De Baarbeekhoeve. Een plek waar contact met voeding, met de natuur en mekaar centraal staat. Voor het boek werkte zij samen met filmmaker Richard van der Vieren. Roosje en Richard waren vroeger allebei buitenkinderen. Vandaag zijn veel bomen vervangen door schermen. Zelfgebouwde kampen staan leeg. En smartphones kunnen niet tegen modder. “Wanneer hebben we het afgeleerd om onze eigen helden te zijn?”

In het boek staan naast ervaringen ook heel wat verrassende recepten. Kinderen leren al spelend hun eigen potje koken, al dan niet op het kampvuur. Ze leren hoe ze zelf kunnen oogsten volgens de seizoenen: aardbeien in mei, braambessen in augustus en volop sla en tomaten in de zomer. Het boek bevat ook informatie over de biologische teelt en over zelfoogst op de boerderij. Ontdek het recept voor plukbrood. 


We mogen een exemplaar van dit boek wegschenken. 

Onze wedstrijd loopt van 11 t/m 19 december. De winnaar wordt geselecteerd op basis van het juiste antwoord én het antwoord dat de schiftingsvraag het beste benadert, en wordt persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Waag je kans en win een exemplaar


Praktisch: 
Wolvenkinderen, verkrijgbaar vanaf 10/12 in diverse winkels (o.a. AS Adventure, Standaard boekhandel en Fred and ginger, prijs: 29,90 euro, aantal pagina’s: 209. Het boek is CO2 neutraal gedrukt, met een FSC label.

Ben je zelf een wolvenkind? Lekker Bio en Wolvenkinderen bestaan op Instagram. Gebruik #wolvenkinderen en #bio bij je leukste foto's van outdoor avonturen en gerechten. 

Wolvenkinderen Foto 3
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.