Brasserie de la Senne gaat volledig bio

11.03.2021
Brasserie De La Senne C Brasserie De La Senne
Foto: Brasserie de la Senne

Een Zinnebir, Taras Boulba of een Bruxellensis: het zijn vaste waarden in het Brusselse bierlandschap. Brasserie de la Senne gooide hun productie om en voortaan zijn deze bieren enkel nog in biologische uitvoering te verkrijgen.


Alle bieren van Brasserie de la Senne zijn voortaan alleen nog maar biologisch te verkrijgen. Een droom die de Brusselse brouwerij al langer koestert, maar om kwaliteitsredenen nu pas werkelijk wordt. "We hebben een jaar lang getest om alles op punt te stellen", zegt meesterbrouwer en eigenaar Yvan De Baets.

De omschakeling naar bio past binnen één van de globale missies van de brouwerij: een duurzame aanpak die zo respectvol mogelijk is naar het milieu toe.

Zelfde smaak, van biogranen

Biologisch brouwen is niet zo eenvoudig. "Biogranen en de mout die ervan wordt gemaakt, hebben een andere samenstelling dan conventionele granen. Dat kan een invloed hebben op de smaak. Om geen risico's te nemen zodat elk bier zijn karakteristieke eigenheid kon behouden, hebben we ervoor gekozen om de tijd te nemen," vertelt De Baets.

Voortaan zullen de zeven bieren uit hun vaste gamma alleen in bio-uitvoering verkrijgbaar zijn: Zinnebir, Taras Boulba, Stouterik, Jambe-de-Bois, Brusseleir, Bruxellensis en Zenne Pils. De biologische mout halen ze bij het Antwerpse bedrijf Dingemans, dat al jaren leverancier is van de Brusselse brouwerij.

Bij het ontwerpen van de nieuwe brouwerij, die zich nu op het terrein van Tour&Taxis bevindt, stond duurzaamheid altijd voorop. Dit zie je aan de isolatie van het gebouw, de verschillende methodes om warmte en regenwater te recupereren, een brouwsysteem dat veel performanter is dan het vorige op vlak van energie, en de zonnepanelen die met mooi weer meer energie produceren dan we nodig hebben.

Bron: Bruzz & Brasserie de la Senne

Brasserie De La Senne C Brasserie De La Senne
Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.