Coöperatieve bank NewB lanceert betaalkaart en stelt zich voor aan het grote publiek

29.09.2021
Newb Lanceert Campagne September2021
Foto: New B
In categorie

De nieuwe Belgische coöperatieve bank NewB lanceert een betaalkaart en voert voor het eerst campagne sinds ze een banklicentie verkreeg. Het mooie is dat echte NewB-coöperanten hiervoor hun stem en gezicht uitleenden. "Met deze campagne willen we duidelijk maken dat NewB niet enkel een mooi project is, maar als bank bestaat en leeft."


NewB – de eerste nieuwe Belgische bank in meer dan vijftig jaar die het levenslicht ziet – behaalde vorig jaar een banklicentie, nadat ze erin was geslaagd 35 miljoen euro op te halen bij particulieren, maar ook ngo's en organisaties uit het maatschappelijke middenveld (waaronder BioForum Vlaanderen), vakbonden en universiteiten deden een duit in het zakje. Kantoren heeft de bank niet. Alles gebeurt online.

Sindsdien lanceerde de bank al een reeks producten, maar dat bleef redelijk onder de radar. Zo openden de eerste coöperanten hun bankrekening in november 2020, in volle coronacrisis. De introductie van de nieuwe betaalkaart is nu het uitgelezen moment voor de ethische en duurzame bank om uit de schaduw te treden en zich voor te stellen bij een breder publiek.  

Nieuwe betaalkaart

In juli begon NewB haar bestaande bankklanten uit te nodigen om hun kaart te bestellen. Vandaag zijn er al meer dan 5.000 NewB-betaalkaarten in omloop. Met de kaart vervolledigt de coöperatie haar aanbod dat al een zicht- en spaarrekening, groene leningen en verzekeringen telde. 

Net als voor de zichtrekening werkt NewB met een vrije bijdrage. Klanten kiezen zelf hoeveel ze maandelijks betalen voor de kaart in de wetenschap dat zij zelf eigenaar zijn van de bank en dat de kosten voor NewB ongeveer 2 euro per maand bedragen voor de zichtrekening en 3 euro voor de kaart. 

NewB laat van zich horen

Vanaf eind september en gedurende een groot deel van de herfst zal je NewB onder andere horen op de radio en de affiches tegenkomen in de Belgische treinstations. "Om bankieren echt voorgoed te veranderen, is het van belang dat we meer mensen inspireren om de stap naar NewB te zetten, niet alleen als coöperant, maar ook als klant," zo klinkt het. 

En jij kan natuurlijk ook helpen: NewB heeft veel van haar bekendheid te danken aan mond-aan-mondreclame. Word coöperant of klant en praat erover met je omgeving.

Bron: New B

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.