De Landgenoten lanceert nieuwe website: breng grond tot leven

05.06.2019
Dlg Brengt Grond Tot Leven
Foto: De Landgenoten
In categorie

De Landgenoten lanceerde vandaag een nieuwe website onder het motto 'Breng grond tot leven'. Elk jaar starten er nieuwe bioboeren, maar dat zouden er nog meer kunnen zijn. Help jij starters sneller aan een stukje grond zodat ze hun droom kunnen uitbouwen? Breng jij samen met ons grond tot leven? 


Bioboer zkt grond

De afgelopen vijf jaar steeg de prijs van landbouwgrond met maar liefst 35 procent! Het vinden van beschikbare en betaalbare grond voor landbouwers stelt De Landgenoten daardoor voor een enorme uitdaging. Tegelijkertijd blijft de nood enorm hoog, in 2018 startten maar liefst 56 nieuwe bioboeren. Hoeveel zouden dat er niet zijn als alle starters meteen een stukje grond vonden…? Daarom wil De Landgenoten - meer dan ooit - met een beweging van burgers duurzame landbouw in heel Vlaanderen mogelijk maken. Breng jij samen met ons en De Landgenoten grond tot leven? 

Hoe breng jij grond tot leven? 

www.delandgenoten.be


Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.