Food.Film.Fest: 5 hoopvolle films over alternatieve voedselproductie

08.11.2022
Food Film Fest

Nog tot en met 10 december organiseert Voedsel Anders de tweede editie van het Food.Film.Fest en is overweldigd door de vele initiatieven. Over heel Vlaanderen gaan er in samenwerking met gemeenten, organisaties, biologische bedrijven en scholen meer dan 80 agro-ecologische filmvoorstellingen door! Ontdek 5 hoopvolle films over hoe onze voedselproductie er in de toekomst kan uitzien. Kijk jij gezellig met ons mee?


Ons huidig voedselsysteem heeft een steeds grotere impact op mens, dier en milieu en kampt met steeds grotere uitdagingen. Welke alternatieven zijn er en hoe maken we ons systeem zowel sociaal, economisch als ecologisch? Zoals geweten is een van de manieren door rechtstreeks bij je lokale bioboer te kopen. 

Naar aanleiding van het Food.Film.Fest 2022 vertonen meer dan 80 lokale initiatieven vijf geselecteerde films die deze agro-ecologische uitdagingen en alternatieven onder de aandacht brengen. 

Zoek een vertoning in je buurt

Het festival gaat door van 10 november tot en met 10 december 2022 in tal van steden en gemeenten in onderstaande provincies. Ga op de website www.voedselanders.be op zoek naar je vertoning en schrijf je in:

Tip: To which we belong

Deze documentaire volgt een nieuwe generatie landbouwers en veehouders die de conventionele praktijken die niet langer winstgevend of duurzaam zijn achter zich laten. Van de Verenigde Staten en Mexico tot in Kenya komen negen boerderijen en ranches aan bod die tegen de stroom in gaan. Over één principe zijn de negen diverse landbouwers het eens: werken samen met de natuur, in plaats van de natuur te onderdrukken, is de toekomst van de landbouw. 

Deze film is onder andere te bekijken bij bioboerderij De Vroente (24/11- Oost-Vlaanderen), De Landgenoten & Vark (2/12 - Antwerpen), en op bioboerderij 't Goed ter Heule (9/12 - West-Vlaanderen).

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.