Food.Film.Fest toont dat ecologisch en sociaal voedsel mogelijk is

09.09.2021
Food Film Fest Header Bmn
Foto: Voedsel Anders

Vrijdag start de eerste editie van het Food.Film.Fest. Van 10 september tot 10 oktober kan je in Vlaanderen en Brussel op meer dan 20 plaatsen gaan kijken naar straffe filmvoorstellingen die tonen dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale manier mogelijk is. 


Onze voedselvoorziening kampt met een aantal ernstige knelpunten. De intensieve manier waarop we onze landbouw organiseren leidt vaak tot negatieve impact. Op mensen, op de aarde, op dieren… Het dominante landbouwmodel vertoont een aantal fouten die inherent zijn aan het systeem. Kunnen we die fouten rechtzetten? En hoe dan wel? Hoe bouw je een systeem dat houdbaar is? Zowel sociaal, economisch als ecologisch?

Lokale groepen, daarin gesteund door lokale bioboeren, heten je welkom om een van de twee documentaires, Food for Change en The Carnivore’s Dilemma op groot scherm te bekijken en samen na te denken over hoe we ons voedselsysteem kunnen veranderen zodat onze boeren een eerlijk inkomen verdienen en we allemaal toegang hebben tot gezonde voeding en waarbij de ecologische impact van de landbouw niet langer negatief maar misschien zelf positief kan zijn. 

Bekijk het volledige programma op de website van Voedsel Anders. 

The Carnivore's Dilemma

Benoît Bringer brengt het verhaal van een persoonlijke maar ook een universele zoektocht: is het nog steeds mogelijk om dieren te eten met respect voor hun welzijn, de planeet en onze gezondheid? 


Food for Change

Het is een hoopvolle documentaire die toont hoe we drie keer per dag bewust kunnen kiezen om het voedselsysteem positief te beïnvloeden.



Bron: Voedsel Anders

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.