Greenpeace lanceert crowdfunding voor bioboeren

22.03.2016
124289 213901

Greenpeace start een crowdfundingcampagne om 2 bioboeren aan land te helpen. In Vlaanderen zamelen ze geld in voor het Enterra-project van De Landgenoten, in Wallonië werken ze samen met biogrondfonds Terre-en-Vue.


40.000 euro

Greenpeace wil in totaal 40.000 euro inzamelen: 20.000 euro voor De Landgenoten en 20.000 euro voor Terre-en-vue. Indien er meer dan 40.000 euro opgehaald wordt, zal ook die surplus naar bovengenoemde organisaties gaan.

'De bioboer kan de grond dan huren van de stichting, die ervoor zorgt dat de grond nu en op lange termijn beschikbaar is voor biolandbouw'

Boer Brecht

De Landgenoten zal het geld gebruiken om grond (1,5 hectare) te kopen voor Brecht Goussey in Heverlee. Bioboer Brecht kan deze grond dan huren van De Landgenoten. De stichting zorgt ervoor dat op de aangekochte gronden biolandbouw kan plaatsvinden, nu en op lange termijn. 20.000 euro fondsen komt neer op ongeveer 25 procent van het totaalbedrag voor het perceel, ofwel een flinke duw in de rug waardoor Brecht sneller zijn droom kan realiseren. De rest van de benodigde fondsen worden door De Landgenoten en Brecht zelf ingezameld.

'Deze fondsen zouden deze twee bioboerderijen een flinke duw in de rug geven'

Terre-en-vue zal het geld gebruiken om grond (15 hectare) te kopen voor La ferme des frères Jacquemart in de buurt van Namen. 20.000 euro komt neer op ongeveer 8 procent van het totaalbedrag voor de grond, een flinke duw in de rug zodat Valentine en haar familie hun magnifieke landbouwbedrijf kunnen voortzetten. De rest van de benodigde fondsen worden door Terre-en-vue en de Jacquemarts zelf ingezameld.

Doe een bijdrage op de projectpagina

Het platform werkt met een 'alles of niets' principe. Als we tegen 2 mei 2016 niet aan het totaalbedrag van 40.000 euro geraken, zullen alle deelnemers onmiddellijk hun geld terug krijgen (zonder dat ze hier iets voor hoeven te doen). Voldoende reclame maken, is dus de boodschap!

Betalingen via het crowdfundingplatform KissKissBankBank zijn beveiligd.

Bron: Greenpeace

Lees ook over deze actie in Knack: 'Vruchtbare grond moeten we koesteren': investeer eens in een bioboer

www.delandgenoten.be

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.