Jong koppel bioboeren op Canvas

24.03.2016
Bio Mijn Natuur bioboer ambrozijn Jarno christel canvas © Canvas programma 't eerste kwartaal

Christel en Jarno geven in Canvasreeks 't Eerste Kwartaal een eerlijke inkijk in hun vers bestaan als bioboeren.


Je maakt hen in deze aflevering mee om 05u 's ochtends, in elk seizoen, in voor- en tegenspoed, in actie en in woord. Christel legt uit waarom ze akkoord gingen om mee te doen: "We vonden het belangrijk om mee te doen aan het programma zodat meer mensen geïnformeerd worden over wat biolandbouw precies inhoudt. Bio is meer dan geen pesticiden of kunstmest gebruiken. Voor ons betekent bio ook aandacht hebben voor diversiteit op en rond het veld, voor kleinschaligheid, de directe band met de consument."

Bron: 't Ambrozijn

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.