Koop een koekje, steun De Landgenoten: zo maak je meer grond bio

12.11.2020
Farmbrothers
Foto: Farmbrothers
In categorie

Met iedere doos die koekjesmaker Farm Brothers verkoopt, zet het bedrijf zich in om 12 vierkante centimeter verarmde landbouwgrond biologisch te maken. Om die impact te realiseren werken ze samen met de coöperatie De Landgenoten. 


Het afgelopen jaar zetten de Farm Brothers met hun biologische koekjes al 900 vierkante meter aan Nederlandse landbouwgrond om naar biologische grond. Teyler Padberg, mede-oprichter van Farm Brothers: “Je redt de wereld niet door een biologisch koekje te eten, maar het is wel een heel goed begin en wij gaan bewijzen dat we ook in België het verschil kunnen maken. Wij doneren via de coöperatie De Landgenoten een vast percentage van onze omzet aan boeren die hun grond duurzaam beheren. Dat percentage komt neer op 12 vierkante centimeter nieuwe, biologische landbouwgrond per verkocht pak biologische koekjes.”

Samen investeren in gronden

 'Samen investeren in vruchtbare gronden is goed voor onze gezondheid en het klimaat. De samenstelling van de bodem bepaalt immers de voedingswaarde van wat we eten. Méér koolstof in de grond betekent minder CO2 in de lucht. Een lokale afzetmarkt en gesloten kringlopen komen het milieu en klimaat ten goede,' aldus Petra Tas van De Landgenoten.

Farm Brothers koekjes zijn er in 7 smaken en verkrijgbaar bij Delhaize, Bio-Planet en Albert Heijn. De biologische koekjes worden gemaakt in de fabriek van de Belgische koekjesfabrikant en familiebedrijf Jules Destrooper.

Bron: Landbouwleven

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.