Nieuw Natuurhuis opent op het Antwerpse Zuid

18.08.2016
Natuurhuis
In categorie

Het Natuurhuis in Antwerpen breidt uit. Op 16 augustus ging de derde vestiging in de Verlatstraat 9 op ‘t Zuid open. En begin september opent bistro Natuurkost in Hopland 46, om de hoek van de centrumlocatie van Het Natuurhuis.


Het Natuurhuis en Natuurkost zijn duidelijk een familiebusiness. Dit bioverhaal startte in 1977 toen vader en moeder Van den Heuvel het biologisch winkeltje ‘Natuurkost’ in Merksem openden. Die naam wordt nu opnieuw gebruikt voor de nieuwe eetzaak. Beide ouders Van den Heuvel zijn nog steeds actief, zoon Raf is verantwoordelijk voor Het Natuurhuis in Merksem, Dieter voor Het Natuurhuis in de Otto Veniusstraat in Antwerpen en schoonzoon Kris Verheyen is de drijvende kracht achter Het Natuurhuis Zuid.

Duurzame uitstraling

Met een ruim aanbod aan verse biowaren zoals brood, groenten en fruit, bereide maaltijden en ook eco non-food hoopt de familie tegemoet te komen aan de bioverwachtingen van buurtbewoners en passanten op ‘t Zuid. Het Natuurhuis staat voor een frisse stijl met lichte kleuren en een duurzame uitstraling. Op ’t Zuid wordt het een warme, moderne look, o.a. met gebruik van steigerhout.

“Vroeger hadden we een eetplek in de winkel in de Otto Veniusstraat. Wegens plaatsgebrek hebben we die moeten opdoeken”, vertelt Dieter, die opgroeide tussen de bioproducten. Intussen draait hij al meer dan tien jaar mee in het bedrijf. Dieter heeft altijd al gedroomd van een restaurantje. Het idee is een logisch vervolg op de winkels waar de uitbaters dagelijks met biovoeding bezig zijn. Bistro Natuurkost zal 100% bio worden, veel vegetarisch, vegan en raw, maar ook biovlees en vis worden in het menu opgenomen. “Je kunt er vanaf 8u een frisse start van de dag nemen met een gezond ontbijt, van chia porridge met superfood tot een kruidige omelet, sapjes en smoothies. Vanaf september zijn we doorlopend open tot 18u”, zegt Dieter.

Meer info: Natuurhuis Antwerpen

Bron: Made in Antwerpen

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.