Nieuw Natuurhuis opent op het Antwerpse Zuid
Het Natuurhuis in Antwerpen breidt uit. Op 16 augustus ging de derde vestiging in de Verlatstraat 9 op ‘t Zuid open. En begin september opent bistro Natuurkost in Hopland 46, om de hoek van de centrumlocatie van Het Natuurhuis.
Het Natuurhuis en Natuurkost zijn duidelijk een familiebusiness. Dit bioverhaal startte in 1977 toen vader en moeder Van den Heuvel het biologisch winkeltje ‘Natuurkost’ in Merksem openden. Die naam wordt nu opnieuw gebruikt voor de nieuwe eetzaak. Beide ouders Van den Heuvel zijn nog steeds actief, zoon Raf is verantwoordelijk voor Het Natuurhuis in Merksem, Dieter voor Het Natuurhuis in de Otto Veniusstraat in Antwerpen en schoonzoon Kris Verheyen is de drijvende kracht achter Het Natuurhuis Zuid.
Duurzame uitstraling
Met een ruim aanbod aan verse biowaren zoals brood, groenten en fruit, bereide maaltijden en ook eco non-food hoopt de familie tegemoet te komen aan de bioverwachtingen van buurtbewoners en passanten op ‘t Zuid. Het Natuurhuis staat voor een frisse stijl met lichte kleuren en een duurzame uitstraling. Op ’t Zuid wordt het een warme, moderne look, o.a. met gebruik van steigerhout.
“Vroeger hadden we een eetplek in de winkel in de Otto Veniusstraat. Wegens plaatsgebrek hebben we die moeten opdoeken”, vertelt Dieter, die opgroeide tussen de bioproducten. Intussen draait hij al meer dan tien jaar mee in het bedrijf. Dieter heeft altijd al gedroomd van een restaurantje. Het idee is een logisch vervolg op de winkels waar de uitbaters dagelijks met biovoeding bezig zijn. Bistro Natuurkost zal 100% bio worden, veel vegetarisch, vegan en raw, maar ook biovlees en vis worden in het menu opgenomen. “Je kunt er vanaf 8u een frisse start van de dag nemen met een gezond ontbijt, van chia porridge met superfood tot een kruidige omelet, sapjes en smoothies. Vanaf september zijn we doorlopend open tot 18u”, zegt Dieter.
Meer info: Natuurhuis Antwerpen
Bron: Made in Antwerpen