Nieuw restaurant Ferm serveert volledig bio

15.03.2016
Interieur van FERM

Ferm zal het nieuwe restaurant in Keerbergen heten. Je kan er gaan lunchen, maar ook ontbijten, bereide gerechten afhalen en verse boodschappen doen. Niet alleen werkt Ferm he-le-maal met bio, ook kiest het om zich controleren door de biocontroleur. Zo ben je hier zeker van bio op je bord! Gelegen tussen Mechelen, Leuven en Aarschot wordt Ferm een trekpleister voor mensen die houden van pure smaken.


Wanneer een restaurant in Vlaanderen bio wil koken, moet het zich daar niet verplicht voor laten controleren. Toch kiest restaurant Ferm hier voor, want ze willen aan klanten die graag weten er op hun bord ligt, de zekerheid geven. Alle ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd, met enkele uitzonderingen zoals wilde vis van duurzame visvangst.

Ferm Taart

Eigenaars zijn de energieke Yves en Patricia. Yves komt uit een horecafamilie en is een old boy van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Patricia is regentes, gediplomeerd gezondheidsconsulente en vrijwilliger bij de non-profit organisatie Buy-a-smile. Designstudio Pinkeye ontwierp in opdracht van Yves en Patricia een aanstekelijk interieur en visuele identiteit, waarbij ruwe materialen en organische helemaal passen bij de keuze voor bio. Hun eiken bar, bijvoorbeeld ,wordt een eyecatcher en hun boodschappentassen worden op maat gemaakt. Fairtrade uiteraard.

Ferm General

Voor Chef Cristina Guidali zit het zo:“Mijn doel is even simpel als oprecht. Ik wil dat mijn gasten aan tafel stoppen met babbelen wanneer ze van mijn gerechten proeven. Het enige wat ik eigenlijk nog wil horen, is hun commentaar over wat ik serveer.” Cristina Guidali wint er geen doekjes om. In haar enthousiasme hoor je geen snoeverij maar wel oprechte ambitie. Zij werkte zowel in chique restaurants als in Engelse gastropubs en laat zich ook graag inspireren door haar werkervaring in Signapore, Thailand en Mauritius. Cristina werkt bij voorkeur met lokale producten, maar laat ruimte voor bepaalde unieke smaken die van verder komen.

asperges bij FERM © FERM Bio food & market

FERM
Lindenstraat 10
3140 Keerbergen
www.ferm.bio
Ferm op Facebook

Openingsuren

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag - Zaterdag: 08:30 - 19:00
  • Zondag: 11:00 - 16:00
  • Lunch: 12:00 - 15:00


Meer info over het Biogarantie-certificaat voor foodservices
www.biogarantie.be

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.