Nieuw restaurant Ferm serveert volledig bio
Ferm zal het nieuwe restaurant in Keerbergen heten. Je kan er gaan lunchen, maar ook ontbijten, bereide gerechten afhalen en verse boodschappen doen. Niet alleen werkt Ferm he-le-maal met bio, ook kiest het om zich controleren door de biocontroleur. Zo ben je hier zeker van bio op je bord! Gelegen tussen Mechelen, Leuven en Aarschot wordt Ferm een trekpleister voor mensen die houden van pure smaken.
Wanneer een restaurant in Vlaanderen bio wil koken, moet het zich daar niet verplicht voor laten controleren. Toch kiest restaurant Ferm hier voor, want ze willen aan klanten die graag weten er op hun bord ligt, de zekerheid geven. Alle ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd, met enkele uitzonderingen zoals wilde vis van duurzame visvangst.
Eigenaars zijn de energieke Yves en Patricia. Yves komt uit een horecafamilie en is een old boy van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Patricia is regentes, gediplomeerd gezondheidsconsulente en vrijwilliger bij de non-profit organisatie Buy-a-smile. Designstudio Pinkeye ontwierp in opdracht van Yves en Patricia een aanstekelijk interieur en visuele identiteit, waarbij ruwe materialen en organische helemaal passen bij de keuze voor bio. Hun eiken bar, bijvoorbeeld ,wordt een eyecatcher en hun boodschappentassen worden op maat gemaakt. Fairtrade uiteraard.
Voor Chef Cristina Guidali zit het zo:“Mijn doel is even simpel als oprecht. Ik wil dat mijn gasten aan tafel stoppen met babbelen wanneer ze van mijn gerechten proeven. Het enige wat ik eigenlijk nog wil horen, is hun commentaar over wat ik serveer.” Cristina Guidali wint er geen doekjes om. In haar enthousiasme hoor je geen snoeverij maar wel oprechte ambitie. Zij werkte zowel in chique restaurants als in Engelse gastropubs en laat zich ook graag inspireren door haar werkervaring in Signapore, Thailand en Mauritius. Cristina werkt bij voorkeur met lokale producten, maar laat ruimte voor bepaalde unieke smaken die van verder komen.
FERM
Lindenstraat 10
3140 Keerbergen
www.ferm.bio
Ferm op Facebook
Openingsuren
- Maandag: gesloten
- Dinsdag - Zaterdag: 08:30 - 19:00
- Zondag: 11:00 - 16:00
- Lunch: 12:00 - 15:00
Meer info over het Biogarantie-certificaat voor foodservices
www.biogarantie.be