Ontdek de jonge Europese boeren van de toekomst

14.11.2016
Jongeboeren

'Future Farmers in the Spotlight' wil jonge boeren aanmoedigen en inspireren. Om het verhaal tot leven te laten komen, zijn er nu 13 korte filmpjes te zien over enthousiaste jonge landbouwers in heel Europa.


'Future Farmers in the Spotlight' is een initiatief dat de volgende generatie van duurzame boeren wil inspireren, aanmoedigen en ondersteunen.

De organisatie wil graag inspirerende verhalen laten zien over jonge landbouwers die, ondanks de vele moeilijkheden, erin slagen om innovatieve, haalbare en duurzame landbouwinitiatieven op te zetten.

Tot nu toe hebben ze 16 portretten gemaakt over landbouwinitiatieven door jonge mensen in Nederland, Ierland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Griekenland, Frankrijk en Spanje. Er staan er inmiddels 13 online.

Bekijk de portretten van de jonge landbouwers hier.

Meer info over 'Future Farmers'.

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.