729 resultaten
Nieuws
Filter op
-
Er bestaat vast een term voor in de psychologie: goede leerlingen worden strenger beoordeeld dan leerlingen die slecht presteren. Dat gevoel hadden we na het lezen van “Waarom bioproducten niet noodzakelijk goed zijn…
-
Op de biologische zorgboerderij De Plek in Werchter, waar zowel via wekelijkse pakketten als zelfoogst groenten worden verdeeld, brengen Stefan en Liesbeth hun passies voor het kleinschalig boeren, koken en mensen…
-
Twee dingen staan centraal bij het Huis van De Zaailing: versheid en ontmoeting. Naast een verkooppunt voor biologische groenten van eigen veld en lokale producten is de buurtwinkel in Etikhove ook een plek voor…
-
Een maand lang niet naar de supermarkt gaan, maar in plaats daarvan eten kopen bij lokale handelaars en producenten. Dat is het uitgangspunt van ‘Februari Zonder Supermarkt’. De korte ketennetwerken en organisaties…
-
Mensen kennen bouillon vooral in de vorm van blokjes, vaak met veel zout en smaakversterkers. Bij Belfond in Brakel maken ze artisanale fond en bouillons op basis van biologische beenderen, kruiden… Zo gaat er niets…
-
De hele voedingssector heeft last heeft van de inflatie en daar vormt de biologische sector geen uitzondering op. In de supermarkten laten klanten vaker biologische voeding staan om voor goedkoper te kiezen terwijl de…
-
Een nieuw jaar: tijd voor goede voornemens. Wat dacht je van wat meer biologisch in je winkelmandje leggen of wat vaker gaan shoppen op de bioboerderij? Met wat je eet kan je in het komende jaar makkelijk iets doen…
-
In lijn met de Europese klimaatdoelen wil landbouwminister Piet Adema met een actieplan de biologische landbouw in Nederland fors uitbreiden. Nu is nog ongeveer vier procent van het landbouwoppervlak in gebruik door…
-
De leukste bioproducten voor aan de feesttafel? Verfrissende drankjes zonder alcohol, feestelijke veggie-hapjes, gourmet van de bioboer, een kaasplank met biokazen... Wat ook je ding is, in bio vind je zeker je…
-
Fabrizio & Friends is de merknaam achter een bruisend jong voedingsbedrijf in Hoogstraten dat zich op de kaart wil zetten met handgemaakte vegan pasta. Co-zaakvoerder Joke Sips: “Die Italiaans klinkende naam kozen…
-
05.12.2022
David Buchan: “Boeren met zorg voor de bodem zodat die alle onmisbare functies blijft uitoefenen"
David Buchan bekeek de bodem lange tijd vooral vanuit een academische bril, maar dan besloot hij om zijn zinvolle inzichten in de praktijk te brengen. Zeven jaar geleden werd hij een van de vaste CSA-boeren bij…
-
Supermarkten hebben altijd gesproken over hoge ambities op het vlak van milieu en klimaat, maar helaas krijgen we steeds meer signalen dat bioboeren hun producten moeilijk in de winkelrekken krijgen. "Nu kunnen…