Velt en Voedsel Anders organiseren online festival Kiemkracht

29.01.2021
Kiemkracht Header Bmn
Foto: Bioforum

Velt en Voedsel Anders organiseren in 2021 een online editie van hun jaarlijks publieksfestival Kiemkracht. Van februari tot begin april staan tal van workshops en lezingen op de agenda. 


Over Kiemkracht

Kiemkracht. Een stuwende energie die vooruit wil gaan.
Kiemkracht. Een klein zaadje komt tot volle bloei.
Kiemkracht. Een verse start met nieuwe inzichten en prikkelende handen.

Ontdek. Debatteer. Fermenteer. Duik in de wondere wereld van tuinieren in potten. Bekijk de koe met andere ogen. Werk pesticides de wereld uit en duik in de microkosmos. Red boeren en bijen.  Doe mee met de korte keten. Tuinier samen. Verdiep je in de wereld van de agro-ecologie.

Voedsel Anders is de beweging voor agro-ecologie met meer dan 25 partnerorganisaties. BioForum en Bio Mijn Natuur zijn er al sinds het begin bij. Samen met Velt organiseert Voedsel Anders het online KiemKracht Festival.

Gratis lezingen en workshops

Kom meer te weten over bijen, maar ook over koeien. Maak kennis met initiatieven van burgers en boer.in.nen die voedsel in eigen handen nemen. Hoe je in verbinding staat met het eten op je bord, of dat nu in je tuin, keuken of bij je lokale boer is, maakt een verschil! 

Inschrijven? Elke dinsdag en donderdag van februari tot begin april gaan er online workshops en lezingen door. Je kan je gratis inschrijven via www.kiemkracht.eu

Neem een kijkje in het aanbod

Lorem ipsum

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren - en consumenten - varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.